La Rochelle, stipendium för franska med musik

la-rochelle-langbild

La Rochelle eller La ville blanche är en betydande hamnstad för nöjesbåtar med ”semesterön”

 Ile de Re strax utanför

Under fyra år har Fransklärarföreningen, FLF, och Lärarnas Riksförbund, LR, genom Forum för engelska och moderna språk, kunnat erbjuda två stipendier som omfattar resa, uppehälle och seminarieavgift  till  La Chanson francophone – Elaborer des projets autour de la chanson francophone  en fortbildningskurs för franska  modersmålslärare med musik som pedagogiskt hjälpmedel. Vi har i skrivande stund inte fått besked från LR om man har möjlighet att medverka också 2017, varför det är oklart om det blir ett eller två stipendier. Vi vänder oss till musikintresserade fransklärare och francofona musiklärare.  Läs mer om kursen och reseberättelserna från tidigare stipendiater på http://cddp17.org/web17/image_preac/inscription.pdf och på vår hemsida https://fransklararforeningen.com/dokument/#tab-id-5.

När? Onsdag 25 januari – fredag 27 januari 2017. Avresa från Sverige under tisdagen, tidigast hemkomst under lördagen.

Hur tar man sig dit? La Rochelle ligger vid franska Atlantkusten.  Man reser bäst med flyg till  Paris  Charles de Gaulle och byter på flygplatsen till TGV Atlantique,  ca fyra timmars tågresa.

Vilka kan söka? Musicerande, sjungande fransklärare eller francofon musiklärare. För ett aktivt deltagande i kursen är det nödvändigt att ledigt kunna tala och uttrycka sig på franska.  Kolleger på samma skola kan söka tillsammans eller var för sig.

Motprestation.  Stipendiaten(-erna) skriver en resumé som kan publiceras på föreningens hemsida.

 Hur söker man? Ansökan innehållande personuppgifter och en kort beskrivning om varför just du är en lämplig kandidat till  ett av stipendierna  mejlas till info@fransklararforeningen.com senast den 10 januari 2016.

Besked till stipendiaten lämnas senast 13 januari 2017 efter jurybeslut.,