”La Vanité” av Lionel Baier

I samarbete med Franska Filmfestivalen visar vi den mycket sevärda filmen ”La Vanité” av Lionel Baier (Les Grandes Ondes m. fl.) Filmen är en tragikomisk historia om en äldre sjuk arkitekt som vill avsluta sitt liv med hjälp av en dödshjälpsorganisation men det blir inte riktigt som han tänkt sig. I filmen medverkar bl.a. den prisbelönte schweiziska skådespelaren och komikern Patrick Lapp, som vi senast kunde se i ”Les Grandes Ondes” och den kända spanska skådespelerskan Carmen Maura.

Filmen visas:

Torsdag den 5 maj kl 18.00 Bio Rio Stockholm

Måndag 9 maj kl 18.30 Biografen Kino i Lund

Onsdag 11 maj kl. 18.30 Biografen Panora i Malmö

Se http://franskafilmfestivalen.se/events/la-vanite-2/ för mer info och bokning av biljetter!

Under Franska Filmfestivalen i Göteborg visas “Free to Run” av Pierre Morath på onsdag, den 27 april på Hagabion som tidigare i vår visats i Stockholm. http://www.hagabion.se/program/visningar/hagas-schema/cine-francais-var-2016/cine-francais-2013-free-to-run

 

Glöm inte heller bokpresentationen med Lilian O. Montmar på torsdag kväll kl. 18.00 på Rönnells Antikvariat i Stockholm som vi anordnar tillsammans med Österrikes Ambassad! Till detta event är det fri entré! Anmäl er gärna till mig så vi vet hur många som kommer!

 

Vi ses!