Skolbio med fransk animerad film i oktober!

I samband med den årliga europeiska animationsfestivalen REX* arrangerar de europeiska kulturinstituten filmvisningar för skolklasser. I år har vi satsat på fransk film och visar den franskspråkiga filmen ”Den stora stygga räven” (Le grand méchant Renard et autres contes…) med engelska undertexter. Filmen är animerad, men passar bra för elever både i högstadiet och gymnasiet. Filmen ska visas fyra gånger på Klarabiografen på Kulturhuset Stadsteatern vid Sergels torg: den 11 oktober kl. 10 och 14 samt den 12 oktober kl. 10 och 14. Filmvisningar kostar 50 kr/elev och salen rymmer ca 70 elever.

 Man kan anmäla sin klass till skolbio genom att skicka mejl till assistent@finlandsinstitutet.se. Skriv gärna vilken tid som skulle passa er bäst samt hur många elever som skulle delta från er skola.

 * REX Animationsfestival är ett initiativ av EUNIC (European Union National Institutes for Culture) och ett samarbete mellan 13 europeiska kulturinstitut och ambassader. Festivalens grundtanke är att visa den otroligt rika konstnärliga skatten av animation i Europa, som annars aldrig når en svensk publik.

För mer info läs PDF filen genom att klicka här:

 Trailer till filmen finns nedan:

https://www.imdb.com/videoplayer/vi522762521?ref_=ttvi_vi_imdb_1