Fortbildning i La Rochelle 27 – 29 januari 2016

För fjärde året kan vi nu erbjuda ett stipendium som omfattar resa, uppehälle och seminarieavgift  till La Chanson francophone” – Elaborer des projets autour de la chanson francophone!  en fortbildningskurs för franska  modersmålslärare med musik som pedagogiskt hjälpmedel. Vi vänder oss till musikintresserade fransklärare och franofona musiklärare. Tidigare år har vi gjort detta tillsammans med Lärarnas Riksförbund, LR, och har då kunnat erbjuda två stipendier. För ögonblicket är det dock oklart om LR kan medverka också nästa år, varför vi just nu kan annonsera endast ett stipendium.

När? Onsdag 27 januari – fredag 29 januari 2016.
Var?
La Rochelle vid franska Atlantkusten (région Poitou-Charente. Man reser bäst med flyg till  Paris  Charles de Gaulle och byter där till TGV Atlantique,  två timmars tågresa.
För vem/vilka? Musicerande(sjungande fransklärare eller francofon musiklärare. För ett aktivt deltagande i kursen är det nödvändigt att ledigt kunna tala och uttrycka sig på franska.  Motprestation.  Deltagaren skriver en resumé som kan publiceras  på föreningens hemsida.
Hur? Ansökan är stängd.

Vem som fick pris?  Se här

Besked till stipendiaten lämnas senast 13 januari 2016 efter jurybeslut. Juryn består av representanter  för FLF.

Läs mer om ”Le stage chanson francophone” på följande länkar:  www.crdp-poitiers.cndp.fr/cddp17,  www.francofolies.fr och  http://www.francofolies.fr/educ/formation/chantier-profs1.html.  I fönstret  dokument här på hemsidan, finns reseberättelser från tidigare stipendiater.